חדשות אחרונות (HE)

מיידיות באינסטגרם: אפשרות משחררת מטה למשתמשים להשבית את השיתוף האוטומטי

Instagram logo
Instagram logo - BongkarnGraphic / Shutterstock.com

אינסטגרם הפכה את תכונת “מיידיות” לזמינה עולמית, פונקציונליות לשיתוף תמונות ארעיות ואותנטיות. הכלי, לעומת זאת, יצר בלבול בקרב משתמשים המדווחים על שליחת תמונות בשוגג לאנשי הקשר שלהם. חששות לגבי פרטיות ושיתוף לא רצוני מובילים לחיפושים אחר דרכים להשבית את הפונקציה בחשבונות אישיים.

Meta, בעלת הפלטפורמה, הציגה את Instants כחדשנות ללכידת רגעים בזמן אמת. למרות ההצעה, עיצוב הפונקציונליות גרם לתסכול נרחב. דיווחים רבים מצביעים על כך שתמונות נשלחו ללא הסכמה ברורה של המשתמשים, מה שעורר ויכוח על בקרת תוכן במדיה החברתית.

בלבול כיצד פועלת התכונה החדשה של Instants

כאשר אתה ניגש לראשונה לקטע “מיידיות”, הזמין דרך סמל ערימת תמונות בפינה השמאלית התחתונה של תיבת הדואר הנכנס, האפליקציה מציגה הקדמה קצרה. במצגת נכתב כי תמונות נעלמות במהירות, אין רשימת צופים גלויה והתגובות נשארות פרטיות. לאחר מכן מוסבר למשתמשים תהליך הצפייה והתגובה לתכנים החולפים הללו.

המחלוקת העיקרית מתעוררת במצלמת Instants, שבה יש כפתור לכידה. מתחתיו, מעבר בין “חברים” ל”חברים הכי טובים” מופיע כברירת מחדל ל”חברים”. Meta לא מתקשרת בבירור שכאשר לוחצים על כפתור הצילום, התמונה נשלחת אוטומטית לכל רשימת החברים, אלא אם המשתמש משנה ידנית את ההגדרה ל”חברים הכי טובים” לפני צילום התמונה.

שליחה מיידית מעוררת חששות בפרטיות

חוסר שקיפות בתהליך ההעלאה גרם לשיתוף המוני מקרי. משתמשים שרגילים לסקור ולערוך תוכן לפני הפרסום מוצאים את עצמם מתוסכלים מעיצוב הכפתורים. פרטיות הנתונים בסכנה, במיוחד מכיוון שרבים לא מבינים שהתמונה נשלחה עד לאחר מכן. התכונה מציעה אפשרות “בטל” מיד לאחר השליחה, אך משתמשים רבים מאבדים אותה בגלל ההפתעה של חשיפת התמונה בטעות.

הציפייה לשליטה בתוכן עצמו היא בסיסית בעת אינטראקציה ברשתות חברתיות. נראה שהרגעים סותרים את ההנחה הבסיסית הזו, ומייצרים ויכוחים משמעותיים בקהילה. משתמשים רבים אפילו לא שמים לב שתמונה שותפה, מה שמעלה חששות לגבי אבטחת מידע והסכמה.

שלבים להשבתת Instants בתיבת הדואר הנכנס שלך

מול חוסר שביעות רצון, רבים מבקשים להשבית את הפונקציונליות לחלוטין. אינסטגרם מציעה נתיב ישיר להסרת התכונה מתיבת הדואר הנכנס, ומאפשרת למשתמשים להחליט אם הם רוצים ליצור איתה אינטראקציה. שליטה זו חיונית לניהול החוויה בפלטפורמה.

  • גש לפרופיל האינסטגרם שלך.
  • הקש על תפריט שלוש השורות בפינה השמאלית העליונה כדי לפתוח את ההגדרות.
  • גלול מטה עד שתמצא את האפשרות “העדפות תוכן”.
  • הפעל את הלחצן “הסתר תמונות בתיבת הדואר הנכנס”.

לאחר בחירה באפשרות זו, Instants לא יופיעו יותר בתיבת הדואר הנכנס. כמו כן, לא תראה עוד מיידיות שנשלחו על ידי משתמשים אחרים. אם אתה מעדיף לא לבטל את הסכמתך לחלוטין, אתה יכול להחזיק את ערימת המיידיות בתיבת הדואר הנכנס שלך ולהחליק ימינה, ולמנוע ממך באופן זמני את קבלת העדכונים הללו.

שחזור מהיר של תמונות ששותפו בטעות

אפילו עם שליחה מיידית, אינסטגרם הטמיעה מנגנונים לתיקון שגיאות. היכולת לבטל משלוח היא כלי מכריע לניהול הפרטיות ולהימנעות ממבוכה. זריזות תגובה קובעת אם תמונה תוצג על ידי הנמענים או לא.

מיד לאחר שליחת תמונת מצב, האפשרות “בטל” מופיעה בדיסקרטיות מתחת ללחצן הלכידה, ומאפשרת נסיגה מהירה לפני שאנשי קשר רואים אותה. אם הזמן לביטול אוזל, תוכל לגשת לקובץ Instants. על ידי בחירה בסמל ארבע הקופסאות בפינה הימנית העליונה של המצלמה, תוכל למחוק תמונת Snapshot, לוודא שהיא מוסרת מחברים שעדיין לא פתחו אותה. פונקציונליות זו מציעה הזדמנות שנייה למשתמשים שעשו טעויות בשיתוף לא מכוון.

To Top