חדשות אחרונות (HE)

Meta משחררת שליטה מלאה על Instants: כיצד להשבית שיתוף אוטומטי

Instagram logo
Instagram logo - BongkarnGraphic / Shutterstock.com

אינסטגרם הפכה את תכונת המיידיות לזמינה עולמית, תכונה לשיתוף תמונות ארעיות שיצרה בלבול בקרב המשתמשים. הכלי שולח תמונות לרשימת החברים באופן אוטומטי ללא אישור ברור, מה שגורם לשיתוף המוני מקרי. מול חוסר שביעות רצון, Meta הציעה אפשרויות להשבית לחלוטין את הפונקציה או לשחזר תמונות שנשלחו בטעות, מה שמאפשר שליטה רבה יותר על הפרטיות האישית.

עיצוב מבלבל גורם להעלאות תמונות לא מכוונות

בעת גישה לקטע Instants בפעם הראשונה, זמין דרך ערימת תמונות סמל בפינה השמאלית התחתונה של תיבת הדואר הנכנס, האפליקציה מציגה מבוא קצר לפונקציונליות. במצגת נכתב כי תמונות נעלמות במהירות, אין רשימת צופים גלויה והתגובות נשארות פרטיות. עם זאת, מצלמת Instants מכילה כפתור לכידה שגורם לבעיית הליבה שדווחה על ידי משתמשים ברחבי העולם.

המחלוקת העיקרית מתעוררת בתצורת ברירת המחדל של התכונה. מתחת ללחצן הלכידה, החלפה בין “חברים” ל”חברים הכי טובים” מופיעה מוגדרת אוטומטית ל”חברים”. Meta לא מתקשרת בבירור שכאשר לוחצים על כפתור הצילום, התמונה נשלחת מיידית לכל רשימת החברים, אלא אם המשתמש משנה ידנית את ההגדרה לפני צילום התמונה. עיצוב זה הוביל לתסכול נרחב בקרב משתמשים שהתרגלו לסקור תוכן לפני הפרסום.

פרטיות בסיכון עם שיתוף אוטומטי

חוסר שקיפות בתהליך ההעלאה גרם לשיתוף המוני מקרי. משתמשים לא מבינים שהתמונה נשלחה עד לאחר הקליק, כאשר רבים כבר צפו בה. התכונה מציעה אפשרות “בטל” מיד לאחר השליחה, אך משתמשים רבים מאבדים אותה בגלל ההפתעה של חשיפת התמונה בטעות. הציפייה לשליטה על התוכן של האדם היא בסיסית בעת אינטראקציה ברשתות חברתיות, ונראה כי Instants סותרים את ההנחה הבסיסית הזו.

דיווחים רבים מצביעים על כך שתמונות שותפו ללא הסכמה ברורה של המשתמשים, מה שיצר ויכוח משמעותי לגבי בקרת תוכן במדיה החברתית. משתמשים רבים אפילו לא שמים לב שתמונה שותפה עד הרבה יותר מאוחר, מה שמעלה חששות לגבי אבטחת מידע ופרטיות אישית בפלטפורמה.

שלבים להשבית Instants in Inbox

מול חוסר שביעות רצון נרחב, אינסטגרם מציעה דרך ישירה להסרה מלאה של תכונת הדואר הנכנס. שליטה זו חיונית למשתמשים שרוצים לנהל את החוויה שלהם בפלטפורמה ולהימנע משיתוף לא רצוני. ביטול ההפעלה הוא פשוט וניתן לבצע אותו בכמה שלבים בלבד דרך תפריט ההגדרות.

  • עבור לפרופיל האינסטגרם שלך והקש על תפריט שלוש השורות בפינה השמאלית העליונה.
  • גלול מטה עד שתמצא את האפשרות “העדפות תוכן” בהגדרות.
  • הפעל את הלחצן “הסתר תמונות בתיבת הדואר הנכנס” כדי להסיר את הפונקציונליות.
  • לא תראה עוד Snaps שנשלחו על ידי משתמשים אחרים לאחר השבתה.

לאחר בחירה באפשרות זו, Instants לא יופיעו יותר בתיבת הדואר הנכנס. אם אתה מעדיף לא לבטל את הסכמתך לחלוטין, אתה יכול להחזיק את ערימת המיידיות בתיבת הדואר הנכנס שלך ולהחליק ימינה, ולמנוע ממך באופן זמני את קבלת העדכונים הללו. גמישות זו מאפשרת למשתמשים לבחור בין השבתה לצמיתות או הפסקה זמנית בהתאם להעדפתם.

שחזור מהיר של תמונות ששותפו בטעות

אפילו עם שליחה מיידית, אינסטגרם הטמיעה מנגנונים לתיקון שגיאות שיתוף. היכולת לבטל משלוח היא כלי מכריע לניהול הפרטיות ולהימנעות ממבוכה. מיד לאחר שליחת תמונת מצב, האפשרות “בטל” מופיעה בדיסקרטיות מתחת ללחצן הלכידה, ומאפשרת נסיגה מהירה לפני שאנשי הקשר יראו אותה לחלוטין.

אם הזמן לביטול אוזל, תוכל לגשת לקובץ Snapshots על ידי בחירת סמל ארבע התיבות בפינה השמאלית העליונה של המצלמה. אתה יכול למחוק תמונת מצב, לוודא שהיא מוסרת מחברים שעדיין לא פתחו אותה. פונקציונליות זו מציעה הזדמנות שנייה למשתמשים שעשו טעויות שיתוף לא מכוונות, מה שמוכיח כי Meta זיהתה את החששות של הקהילה לגבי פרטיות ושליטה בתוכן אישי.

To Top