אינסטגרם מפעילה אינסטנטים בהודעות ישירות עם תמונות ארעיות שנעלמות
אינסטגרם השיקה את Instants, תכונה חדשה לשיתוף תמונות גלויות בהודעות ישירות. הפונקציה זמינה מיום רביעי שעבר (13 במאי), ומציעה פורמט ארעי יותר, בהשראת אפליקציות כמו Snapchat ו-BeReal, המאפשרת למשתמשים לשתף מדיה עם עוקבים וחברים קרובים בצורה פרטית יותר. התכונה יצרה נפח גדול של פוסטים בהשקה, אך משתמשים רבים גילו שקהל ברירת המחדל היה גדול ממה שציפו.
הפורמט החדש שונה מסיפורים מסורתיים בשל הפרטיות והמאפיינים החולפים שלו. תמונות נעלמות לאחר צפייה בודדת ואינן מאפשרות צילומי מסך. התגובות והתשובות נשארות פרטיות, ואין רשימה של צופים – נתונים שאינסטגרם שומר בכוונה מוסתר.
תכונות עיקריות של התכונה החדשה
מיידיות פועלות בצורה שונה מהסיפורים המקובלים של הפלטפורמה. תמונות שפורסמו מופיעות רק פעם אחת עבור כל צופה. כל ניסיונות צילום מסך נחסמים באופן טבעי על ידי האפליקציה. כל האינטראקציות של המשתמש עם הפרסום – תגובות אימוג’י או תגובות ישירות להודעה – מתרחשות בסביבה פרטית, ללא חשיפה ציבורית.
אינסטגרם מאפשרת ליוצר לבחור את הקהל. שתי אפשרויות זמינות:
- חברים: עוקבים משותפים בחשבון
- חברים קרובים: רשימה מותאמת אישית של עוקבים קרובים שהוגדרה בהגדרות הפרטיות

גישה מיידית ופונקציונליות
התכונה זמינה אך ורק באפליקציית אינסטגרם לנייד. למחשבים אישיים אין גישה ל-Instants לעת עתה, ולא סביר שהם יקבלו תמיכה בעתיד, בהתחשב בהגבלה נגד צילומי מסך המגדירה את הפורמט. הפונקציונליות משולבת במסך ההודעות הישירות, הממוקם בפינה הימנית התחתונה שבה מוערמות התמונות. משתמשים מקישים על אזור זה כדי להציג Snaps ששותפו על ידי חברים ולגשת לתכונת הפרסום. תהליך הפרסום הוא מיידי ופשוט. כאשר אתה מצלם את התמונה, היא מתפרסמת אוטומטית, אך כפתור “בטל” מופיע ממש מתחת כדי לבטל קליקים מקריים. באותו מסך, ניתן להפעיל או לבטל את פלאש ה-LED, לעבור בין המצלמה הקדמית לאחורית ולבחור את הקהל לפני אישור השליחה.
משתמשים יכולים לגשת לפוסטים הקודמים שלהם על ידי הקשה על סמל ההיסטוריה בפינה השמאלית העליונה. מאזור זה, אתה יכול למחוק כל Instant שפורסם כדי למנוע צפיות נוספות. האפליקציה מציעה גם אפשרות לרכז מספר מיידיות ולהמיר אותן לסיפור מסורתי, תוך שמירה על תיעוד ויזואלי של התמונות ששותפו.
כיצד להשבית את Instants לחלוטין
מי שמעדיף לא לראות Instants בתיבת הדואר הנכנס שלו יכול להסתיר את התכונה דרך הגדרות הפרטיות שלו. התהליך כולל כמה שלבים פשוטים בתוך האפליקציה. פתח את פרופיל האינסטגרם שלך והקש על תפריט שלוש השורות הממוקם בפינה השמאלית העליונה של המסך. נווט אל “העדפות תוכן” בקטע “מה אתה רואה”, או השתמש בפונקציית החיפוש כדי למצוא את האפשרות ישירות. הפעל את “הסתר תמונות בתיבת הדואר הנכנס” כדי להסיר את התכונה מהתצוגה הראשית שלך.
כאשר הגדרה זו פעילה, Snaps ששותפו על ידי חברים לא יופיעו בתיבת הדואר הנכנס, אך יישארו נגישים בהיסטוריית ההודעות הישירות אם המשתמש ירצה לצפות בהם מאוחר יותר. ניתן לשנות את התצורה בכל עת, ולשחזר את תצוגת ברירת המחדל של המשאב ללא צורך בפעולות נוספות.
התאמות קליטה ראשונית ופרטיות
השקת Instants הניבה נפח משמעותי של פרסומים בשעות הראשונות. משתמשים רבים, לעומת זאת, לא היו מודעים להגדרת ברירת המחדל של הקהל. Meta הגדיר את “חברים” (עוקבים הדדיים) כאפשרות ברירת המחדל, מה שהביא לשיתוף שיתופים עם קהל גדול יותר ממה שרבים התכוונו. התכונה מאפשרת ליוצרים לצמצם את הקהל שלהם ל”חברים קרובים” לפני העלאה, ומציעה שליטה מפורטת יותר על הנראות. היעדר רשימת צופים ואי-אפשרות של צילומי מסך מבהירים שהעיצוב של Instants מעדיף פרטיות וספונטניות על פני מדדי צפיות מסורתיים.







