חדשות אחרונות (HE)

אינסטגרם משיקה Instants ומשתמשים מתמודדים עם העלאות תמונות בטעות

Instants Instagram - Divulgação
Foto: Instants Instagram - Divulgação
שיתוף

אינסטגרם שחררה את Instants ברחבי העולם, תכונה חדשה לשיתוף תמונות ארעיות שנעלמות במהירות. הפונקציונליות, לעומת זאת, יצרה בלבול מיידי בקרב משתמשים שדיווחו על שליחה בלתי רצונית של תמונות לרשימות אנשי הקשר שלהם. דאגות לגבי פרטיות ושיתוף לא מכוון מובילות לחיפושים מסיביים אחר דרכים להשבית את התכונה בחשבונות. Meta הציגה את Instants כחידוש ללכידת רגעים אותנטיים בזמן אמת, אך העיצוב נותן עדיפות לשליחה מיידית על פני סקירה מוקדמת.

כיצד פועל אינסטנט וסיכוני פרטיות

בעת גישה לקטע “מיידיות” החדש בפעם הראשונה, הזמין דרך סמל ערימת תמונות בפינה הימנית התחתונה של תיבת הדואר הנכנס, האפליקציה מציגה מדריך קצר כיצד היא פועלת. ההקדמה קובעת שתמונות נעלמות במהירות, אין רשימת צופים גלויה והתגובות הן פרטיות. תהליך ההדמיה והתגובה מוצגים למשתמש ברצף.

המחלוקת המרכזית מתגלה במצלמת האינסטנטים. קיים כפתור לכידה, מלווה במעבר בין “חברים” ל”חברים הכי טובים”, המוגדר כברירת מחדל ל”חברים”. Meta לא מתקשרת במפורש שהקשה על כפתור הצילום שולחת את התמונה אוטומטית לכל רשימת החברים אלא אם המשתמש משנה את ההגדרה באופן ידני לפני הלחיצה. חוסר השקיפות הזה הביא לשיתוף מקרי בקנה מידה גדול.

השפעת השליחה האוטומטית על חווית המשתמש

משתמשים שרגילים לסקור ולערוך תוכן לפני פרסום מתמודדים עם תסכול מעיצוב השליחה המיידית. פרטיות הנתונים נמצאת ישירות על כף המאזניים, מה שמגביר את החששות לגבי שליטה בתוכן אישי. למרות שקיימת אפשרות “בטל” מיד לאחר השליחה, משתמשים רבים מאבדים אותה בגלל ההפתעה של חשיפת התמונה ללא כוונה. מספר דיווחים מצביעים על כך שאנשים אפילו לא מבינים מתי נשלחה תמונה, מה שמגביר את החרדה.

העלאות תמונות לא רצויות ושיתוף בשוגג עוררו ויכוח משמעותי בקהילה. השליטה בתוכן שלך היא בסיסית ברשתות חברתיות, ונראה כי Instants סותרים את ההנחה הבסיסית הזו של אוטונומיה של המשתמש. חוסר האישור לפני השיתוף מפר את הציפיות שנקבעו בתכונות אחרות באינסטגרם.

צעד אחר צעד כדי להשבית את המיידים

לנוכח חוסר שביעות רצון, משתמשים רבים מבקשים להשבית את Instants לחלוטין. אינסטגרם מציעה דרך פשוטה להסתיר את הפונקציונליות של תיבת הדואר הנכנס, ומאפשרת לכל אדם להחליט אם הוא רוצה ליצור אינטראקציה עם התכונה. שליטה זו חיונית לניהול החוויה האישית שלך בפלטפורמה.

  • עבור לפרופיל האינסטגרם שלך והקש על תפריט שלוש השורות בפינה השמאלית העליונה.
  • גלול מטה עד שתמצא את האפשרות “העדפות תוכן”.
  • הפעל את הלחצן “הסתר תמונות בתיבת הדואר הנכנס”.
  • אשר את הפעולה כדי להסיר את המשאב מהתצוגה שלך.

לאחר בחירת אפשרות זו, Instants לא יהיו גלויים יותר בתיבת הדואר הנכנס. כמו כן, תפסיק לקבל מיידיות שנשלחו על ידי משתמשים אחרים. לחלופין, אתה יכול להחזיק את ערימת המיידיות בתיבת הדואר הנכנס שלך ולהחליק ימינה, תוך הפסקת קבלת עדכונים אלה באופן זמני מבלי להשבית לחלוטין את התכונה.

שחזור תמונות ששותפו בטעות

אינסטגרם הטמיעה מנגנונים לתיקון שגיאות בשיתוף. האפשרות לבטל מיידית שליחה היא כלי מכריע לניהול הפרטיות ולהימנעות ממבוכה. ברגע שנשלח Snap, אפשרות “בטל” מופיעה בדיסקרטיות מתחת ללחצן הלכידה, ומאפשרת ביטול מהיר לפני שהנמענים צופים בו. הזריזות בתגובה קובעת אם תמונה תוצג על ידי אנשי קשר.

אם זמן הביטול יגמר, תוכל לגשת לקובץ Snapshots. על ידי בחירה בסמל ארבע התיבות בפינה הימנית העליונה של המצלמה, תוכל למחוק את תמונת המצב, להבטיח שהוא יוסר מחברים שעדיין לא פתחו אותו. מנגנון זה מציע הזדמנות שנייה למשתמשים שמבחינים בהעלאה בשוגג, ומספק שליטה נוספת על תוכן משותף שלא במתכוון.

שיתוף

עוד חדשות ב חדשות אחרונות (HE)

ראו עוד